søndag 23. januar 2011

Borteseier og hjemmetap

Fredag 21.1.2010 var det hjemmekamp mot Hasle-Løren i Ski ishall. Hasle-Løren er serieleder, og alle gode krefter var mobilisert for å forsøke å slå dem. Det ble en spennende og velspilt kamp. Men serielederen trakk del lengste strået også denne gang, og kunne returnere til Oslo med en 4-2 seier. Men Ski har all grunn til å være fornøyd; godt spill og god innsats. Mathias Derås Pettersen scoret begge Ski-målene.

Dagen etter gikk turen til Hønefoss for ny seriekamp; mot Ringerike. Lysten til å vinne igjen var tydelig til stede; det er full innsats fra start. Men Ringerike er først ut med scoring. Etter ca 5 minutter havner pucken i buret, men scoringen blir annullert. Men sekunder etterpå; Mathias Derås Pettersen drar fra et par motspillere, lurer keeper og det står 1-0. Og et par minutter etterpå; Håvard Linnerud står godt plassert foran mål. Får pucken servert og smeller den inn i nota. 2-0. Det blir etter hvert litt uryddig spill, og plutselig sitter det 3 spillere i utvisningsboksen; to fra Ringerike og en fra Ski. Lagene blir etter hvert fulltallige, og Ringerike får endelig uttelling for sine sjanser. Det står 2-1. Men bare halvminuttet etterpå; Nikolai Mood Martinsen skyter fra god posisjon. Utagbart for keeper og det står 3-1.

Humøret blant Ski-fansen er stigende men får en bråstopp når en Ski-spiller blir dyttet og går i isen med et smell. Veldig vondt i beinet, og ut på båre. Det blir tur til legevakten, men heldigvis ingen alvorlig skade.
Kampen fortsetter, og Ringerike utligner til 3-2. Men Ski har tydeligvis til hensikt å vinne denne kampen. Før pause øker de ledelsen først ved Håvard Linnerud, så ved Mathias Derås Pettersen som fastsetter pauseresultatet til 5-2.

2. periode får en noe uryddig start. Skispillerne la visst noe av gløden igjen i garderoben i pausen. Det slurves litt, og Ringerike benytter sjansen og reduserer til 5-3.

Ringerike har stadig sine sjanser men Skis keeper Erik Helllerud redder og redder. Vi nærmer oss halvspilt periode, og Ski synes å finne "godtonen" igjen. I løpet av ett minuttet øker Ski sin ledelse til 7-3. Først ved Mathias Derås Pettersen, som med sin hurtighet går fra hele Ringerike-forsvaret og legger pucken fint bak keeper. Deretter Vebjørn Midtbø Nilsen som skyter pucken hardt og resolutt rett i buret.

Ski spiller nå bra, og det meste skjer foran Ringerikes mål. Gjentatt sjanser, og til slutt er det Håvard Linnerud som igjen er på rett sted til rett tid. Legger pucken elegant og bestemt i mål. 8-3.

Mot slutten av perioden er Skis målsjanser mange, men pucken vil liksom ikke det spillerne vil mer. I stedet blir det Ringerike som får et trøstemål til slutt. 8-4, som også blir sluttresultatet. Spillerne kan nå ta helg, som nr 3 på tabellen. Ikke verst det!