søndag 16. januar 2011

Ny seier over Skien

Søndagens kamp mellom Ski IL Ishockey U14 og Skien endte også med seier til Ski. Men kanskje også årsrekord i utvisninger?

Søndag 16. januar kl 08:45 møttes lagene til ny kamp, mindre enn et døgn siden den forrige. Det ble ny seier og mange mål. Men til tider også mange spillere i utvisningsboksen.

Selv om det er tidlig søndag morgen er det full fart fra start. Etter knapt 4 minutters spill blir Sebastian Jarlseth førstemann på scoringslista. Først ett skudd; så ett til - rett i mål. 1-0. Spillet foregår stort sett foran Skiens mål; det skytes og takles og vi får den første utvisningen. Takling bakfra; 2+10 minutter i boksen.  Men ikke lenge etterpå; Nikolai Mood Martinsen snapper pucken fra en motspiller, går alene over halve banen. Alene med keeper; 2-0. Og nå løsner det. Ny sjanse, Andreas Berthelsen med fin sentring til Sebasian Jarlset som står godt plassert foran mål. 3-0. Og ett minutt etterpå; Ole Anders Tettum øker til 4-0, som også er stillingen når dommeren blåser av for pause. Og skuddstatistikken viser at ledelsen ikke er ufortjent. 14-4 i favør Ski.
2. periode er ca 3 minutter gammel når Ski øker sin ledelse til 5-0. Snorre Aadahl Karikoski serverer pucken til Mathias Derås Pettersen som står godt plassert foran mål. Rett i nota!

Ski dominerer nå kampen helt, Skien kommer innimellom til noen sjanser men avslutningen blir for svake. Ski's keeper Erik Hellerud har med andre ord en ganske rolig dag på jobben...

Sebastian Jarlseth får sin tredje scoring for dagen, Ski øker sin ledelse til 6-0. Stemningen er nå litt amper ute på isen. Tilløp til slosskamp foran mål, og det får konsekvenser. Med ett sitter det 4 spillere i utvisningsboksene, 2 fra hvert lag. Og slikt blir det også diskusjoner av, noe som gir en liten pause i kampen før dommere og sekretariat finner ut av ting. Og når dommeren igjen blåser i gang kampen går det 5 sekunder og så står det 7-0. Mathias Derås Pettersen er sistemann på pucken.

Og endelig får Skien et mål. Simen Kristiansen går alene mot keeper, skyter utagbart og reduserer til 7-1.
Men det hjalp ikke noe særlig. Ski forsetter med sine angrep, Mathias Derås Pettersen øker først til 8-1, og drøye minuttet etterpå til 9-1. Og sekunder etterpå legger Snorre Aadahl Karikoski på til 10-1, før Mathias Derås Pettersen igjen setter pucken i buret. Det står 11-1!

Men så havner det etter hvert mange Ski-spillere i utvisningsboksen. De siste minuttene av kampen er det inntil 3 stykker der, og Ski avslutter kampen med bare 3 utespillere. Men Skien klarer ikke å utnytte dette. Ski vinner kampen 11-1, og skuddstatistikken for 2. perioden ble 18-8 i favør Ski. Men 52 utvisningsminutter til sammen for begge lag, i en kamp er mye. For mye!