lørdag 13. november 2010

Fredagsunderholdning på høyt nivå

God underholdning skapes ikke bare på TV fredagskvelder, det skapes også i Ski Ishall.

"It's a beautiful day". U2 drønner ut av musikkanlegget, og på isen er det oppvarming. Kunne trengt det vi som sitter på tribunen også. Kjenner at det blir en kald kveld, og i et kort øyeblikk dukker noen misunnelige tanker opp i bevisstheten.  Tenk de som sitter hjemme i godstolen og venter på "Gullrekka"...

Men tankene forsvinner like fort som de kom. Dommeren blåser i gang kampen. Motstandere for Ski's U14 lag denne kvelden er Skedsmo. Og kvelden det gjelder er 12.11.2010.

Ett og halvt minutt tar det. Håvard Linnerud setter pucken i buret. 1-0 til Ski. Det er intenst ute på banen. I kveld gir spillerne alt. Fra begge lag. Som om de tenker at det er ikke bare på TV det skal være god underholdning på en fredagskveld.

Mye av spillet blir etter hvert foran Skedsmo's mål. Guttene spiller som helter. Samspill, skudd mot mål, finter - alt prøves ut men pucken vil liksom ikke i nettet igjen. Vi passerer 12 minutter og Skedsmo kommer mer inn i kampen. Og selv om Ski fortsatt spiller seg frem til sjanser er det Skedsmo som får neste nettkjenning. 16 minutter, og det står 1-1. Når dommeren blåser av 1. perioden får vi fasiten - skuddstatistikken. 16 til Ski og 6 til Skedsmo. Det forteller mye.

2. periode starter som 1. sluttet. Intens og spennende spill. Og av og til slipper U2 til. Nå med "With or without you" . Vet ikke om det er noe symbolikk, men i kveld spiller Ski-gutta bra både individuelt og sammen.

Men det er ikke bare intens og spennende. Det er også fint og rent spill, med svært få avblåsninger og utvisninger. Vi er snart halvveis i 2. periode og så langt har bare to vært i boksen. En fra hvert lag.

Men så var det pucken da. Den vil liksom ikke i buret i kveld. Begge lagene jobber iherdig. Skaper sjanser; gir alt. Og endelig får Ski uttelling. Sebastian Fernando Jarlset er sistemann på pucken. 2-1 til Ski. Det er nå ca 6 minutter igjen av kampen, og Skedsmo tar timeout. Men det hjalp visst Ski best, for drøye 2 minutter etterpå banker Ski inn 2 kjappe scoringer. Først ute er Vebjørn Midtbø Nilsen som sender av gårde et skutt rett i nota, og 26 sekunder etterpå gjør Sebastian Fernando Jarlset det samme. Tavla viser 4-1 til Ski; også når dommeren blåser av kampen.

Og jammen fikk ikke U2 rett. Det ble "A beautiful day" for Ski U14, og for publikum. For dette var virkelig god underholding og en velspilt kamp. Takk til begge lag, som gir NRK konkurranse…