torsdag 10. mars 2011

Ingen kretsmesterskapbillett i år

Onsdag 9.3 2011 møtte Ski IL Ishockey U14 Skedsmo i Ski ishall til returkamp i kvalifisering til kretsmesterskapet.
Men starten på kampen ble ikke bra sett med Ski`s øyne.  Ett minutt har gått og i en uheldig situasjon sklir pucken så vidt over mållinjen. 1-0 til Skedsmo. Utover i perioden jobbes det godt ute på isen, og Ski avskjærer alle Skedsmo`s forsøk på ytterligere scoringer. Etter drøyt halvspilt periode får Skedsmo en spiller utvist. Og Ski-guttene vet å utnytte slikt. Setter inn et stormangrep mot Skedsmos mål og det blir til slutt Nikolai Mood Martinsen som sender pucken sikkert i buret. Assistert av Mats Homdrom. 1-1, og vi er like langt.
Det blir ingen flere scoringer i første periode. Skuddstatistikken forteller oss at Ski hadde 7 skudd og Skedsmo 9, og bekrefter egenlig det vi har sett så langt. To ganske jevngode lag.
Over i 2. periode, og starten blir som i den 1. Det går knapt et minutt og Skedsmo scorer. Det står 2-1. Men hverken Ski-spillere eller publikum mister motet av den grunn. Hjemmepublikummet gjør sin jobb; heier og heier, og spillerne gjør sin jobb; spiller god ishockey. Ski setter igjen i gang noen stormangrep, og i løpet av de følgende minutter er det flere store sjanser, men pucken vil helt andre steder enn i mål. Og ved et tilfelle havner den et sted den ikke burde; rett i øret på den ene dommeren. Men det går heldigvis bra, selv om det ikke så helt bra ut med en gang. Dommeren tar "timeout" for en stund, men kommer tilbake på isen etter hvert.
Vi nærmer oss nå slutten av kampen og Ski kjemper innbitt for mål og utligning. Det gjenstår noen få sekunder og Skedsmo får en spiller utvist. I et siste forsøk tar Ski ut keeper og spiller 6 mot 4. Det er så nære så nære, skuddene hagler mot Skedsmo`s mål. Men dessverre bare mot - ikke inn i. Så kampen ender med seier 2-1 til Skedsmo, og de blir de heldige vinnere av både kampen og en tur til kretsmesterskapet. Og kampens totale skuddstatistikk viser at det var 17 skudd til Ski og 16 til Skedsmo. Og det bekrefter nok i alle fall hjemmepublikummets totale inntrykk; det kunne like gjerne vært Ski som fikk den billetten.