mandag 17. oktober 2011

Sesongens første serie kamp mot Ringerike

Nytt av året for guttene er spill i tre perioder, til nå har det bare vært to. Og kanskje var det sisteperioden de tenkte mest på i 1.periode. For innsatsen på isen var ganske middelmådig. Ski startet riktignok med å gå rett i angrep, men skuddet endte i keeperens favn. I stedet ble det en rask kontring av Ringerike, som igjen resulterte i scoring. Det har ennå ikke gått ett minutt, og gjestene leder 1-0! Men det ble med den ene scoringen i denne perioden, og noe særlig mer er det ikke å skrive om..
Over i andre periode og publikum hadde nok forventinger om at spillerne hadde fått noen oppmuntrende ord fra trenerne i pausen. Og det ble en kollektiv oppvåkning, både på tribunen og på isen. Ski-spillerene viste nå langt bedre takter, og takten i heieropene begynte også å sitte. Og så; etter ca 5 minutter spill skjer det endelig. Pasningene sitter og Jacob Noer står godt plassert foran mål. Sender pucken rett i nota. Herlig! Det ga tydelig mersmak for mindre enn ett halvt minutt senere skjer det igjen. Ski i et flott angrep og sistemann på pucken før den havner i nota er Nikolai Mood Martinsen. Og nå er alle skikkelig våkne. Spillerne jobber godt, og publikum heier. Årets serie er i gang! Det gode spillet fortsetter utover i perioden, men flere scoringer blir det ikke.
Etter obligatorisk vanningspause på 15 minutter blåser dommeren i gang 3. periode. Og publikum er spent; med den noe rolige åpningen er det vel kraft igjen i bena til å kjempe i 15 minutter til? Og svaret kommer raskt. Spillet fortsetter i et bra spor, og tempoet er høyt. Men det er bortelaget som tydelig vil mest. Jakter på en utligning, men pucken vil ikke det de vil. I mål. Og Skis keeper Erik Hellerud bidrar godt til det. Det blir en nervepirrende avslutning. Ett minutt gjenstår og Ringerike ber om time-out. Keeper ut, nå satses alt på en utligning. Men heller ikke det hjelper. 20 sekunder gjenstår, og Ringerike får en spiller utvist. Keeperen kommer igjen på plass, og i et siste angrep stormer de mot Skis mål. Det er 2 sekunder igjen og skuddet fyres av. Rett mot mål. Men heldigvis; rett i klypa på Erik Hellerud. Vill jubel blant hjemmepublikum.