søndag 23. oktober 2011

Ski - Bergen 14-1

Ski sin tredje seriekamp på hjemmebane i løpet av en uke ble litt spesiell. Bergen stilte med få spillere, og fra mange årstrinn, mens Ski stilte med sitt beste mannskap. Og det tok ikke lang tid før man kunne ane hvordan dette ville gå.
Vi er i første spilleminutt og Mathias Derås Pettersen dribler seg gjennom Bergens forsvar og legger pucken pent til Mats Horndrom som igjen legger pucken elegant i buret. 1-0. Og i løpet av de neste 4 minuttene må Bergens keeper hente pucken 4 ganger ut av garnet. Først scorer Snorre Karikoski, deretter er det igjen Mats Horndrom, etterfulgt av Ole Anders Tettum og Kristoffer Skjervold. 5 minutter, 5 mål og Ski dominerer kampen fullstendig.
Men laget fra Bergen kjemper som helter, og spiller seg etterhvert til noen målsjanser. Fra å stort sett bare ha spilt foran Bergens mål, blir det også litt å gjøre for Skis keeper. Men mot slutten av perioden er Ski der igjen. I løpet av ca 3 minutter må keeper igjen plukke pucken 4 ganger ut av garnet. Først ut er Peder Almnes Nygård. Får pucken fint servert, og godt plassert skyter han pucken rett i mål. Nestemann ut er Kristoffer Skjervold som dribler i vei mot mål og sørger for at pucken havner der den skal - i mål. Deretter er det Håvard Linnerud som øker til 8-0, og William Arnli som 2 sekunder før pause øker til 9-0.
Over i andre periode og det meste av spillet forgår foran Bergens mål. Men så, etter ca 6 minutters spill stormer Bergen i angrep. Lars Magnus Anderson alene mot keeper; en duell keeper taper. Det står 9-1. Perioden blir noe jevnere enn den første. Bergen får noen sjanser og skudd, og det går ca 8 minutter før Ski får sin neste nettkjenning. Snorre Karikoski er på rett sted til rett tid og øker Ski sin ledelse til 10-1. Og 5 minutter etterpå skjer det samme; han øker til 11-1 som også blir pauseresultatet.
Tredje og siste periode og Snorre Karikoski fortsetter der han slapp før pause. Øker til 12-1; hat-trick. Det synes nå ganske klart hvem som vinner kampen, og spenningen om akkurat det er nok ikke lenger til stede. Bergen spiller seg til noen sjanser, men flere mål blir det ikke på dem. I stedet er det Ski som i sluttminuttene øker sin ledelse. Først Nikolai Mood Martinsen som legger på til 13-1, før Kristoffer Skjervold fastsetter sluttresultatet til 14-1 ca ett minutt før slutt.
Og skuddstatistikkens harde fakta viser 37 til Ski og 14 til Bergen. Seieren ble solid, og fortjent. Men Bergen stilte nok ganske sikkert ikke med sitt beste lag. Vi håper på jevnere spill neste gang lagene møtes - i Bergen.