torsdag 20. oktober 2011

Ski - Frisk/Asker 2

Gratulerer med scoringen, Ragnhild

Med søndagens seier i serieåpningen friskt i minne var det nok en viss forventning til denne kampen blant spillere og hjemmepublikum.
Men det var gjestene som åpnet best. Det ble etterhvert mye enveiskjøring mot Skis mål, men både keeper og forsvarspillere gjør en god jobb. Etter ca 10 minutters spill har Ski to spillere utvist, men selv da klarer ikke gjestene å score. Men så; etter ca 13 minutters spill kommer den første scoringen. Skis keeper må gi retur på et hardt skudd, og returen settes resolutt i mål.
Vi nærmer oss slutten av 1. periode, og Ski er i angrep. Ragnhild Heintz spiller godt foran Frisk Askers mål; klarer å rive seg løs og fyrer av et skudd. Utagbart for keeper; og det står 1-1. Men heiaropene har knapt stilnet før Frisk Asker stormer i angrep - og scorer. Det står 2-1, som også blir pauseresultatet.
Over i 2. periode som omtrent starter med en uvisning av en av gjestene. Og det utnyttes godt av Ski. Håvard Linnerud får pucken bak Frisk Askers mål, og på nesten utforklarlig vis klarer han å runde målet og lirke pucken inn mellom keeper og stanga. 2-2. Men Frisk Asker fortsetter utrettelig med sine angrep, og etter ca 4 minutters spill er de der igjen. Opp i ledelse 3-2. Det meste av spillet foregår nå foran Skis mål, men Skis keeper Eirik Hellerud gjør sammen med forsvarspillerene en veldig god innsats og gjør det vanskelig for Frisk Asker å score.
Men med 30 sekunder igjen av periden kommer de på nytt i et målrettet angrep, og rett i mål blir det også. 4-2, som det også står når dommeren blåser av for pause.
Over i 3. og siste periode, og hjemmepublikummet øyner et nytt håp. En av gjestene er litt uheldig med en avklaring, og pucken havner rett i bena på Nikolai Mood Martinsen. Reaksjonen er lynrask. Skuddet sendes i vei med voldsom kraft. Rett i mål. 4-3!
Kampen øker i intensitet. Frisk Asker er fortsatt offensive og jakter på nye scoringer, mens Ski øyner et håp om poengdeling og gir alt for en utligning. Spenningen er til å ta og føle på. Det er nå 2 minutter igjen av perioden, og Frisk Asker får en spiller utvist. Håpet om utligning stiger, men iveren etter å score blir nok litt for stor blant Ski-spillerene. Forsvarspillet glipper, og i stedet blir det Frisk Asker som legger på til 5-3 som også blir sluttresultatet.
Alt i alt en spennende og bra kamp, selv om resultatet ikke ble så bra - for Ski. Men skuddstatistikken viser at seieren nok var fortjent; 37 til Frisk Asker og 24 til Ski. Så denne gangen var hjemme bra, men borte best.